Powered by KultuNaut kultunaut icon

Det sker i Furesø

event image
event image
Damegarn - feministisk garnspind
Hvor: Farum Kulturhus, Kulturtorvet 12, Farum
Hvornår: Lørdag den 5. oktober 2024, kl. 13.30-15.30.
Pris: Entré: 350 kr - køb billet
Farum Kulturhus.

Spind dit eget garn v/ Rikke Tonnesen. Max. 20 deltagere. Hvordan var det lige at en pose garnrester endte med at blive en hyldest til kvindens håndarbejde og et dermed et feministisk garn projekt?

På workshoppen fortæller Rikke Tonnesen om hvordan hendes eget arbejde med at lave Damegarn kom i gang. Men først og fremmest skal du selv have fingrene i både uld, smukke garnrester, håndkarter og håndten.
På workshoppen, lærer du hvordan uld og garnrester forberedes til at blive spundet til smukt garn og du bliver kastet ud i kunsten at spinde på håndten. Håndtenen er et ældgammelt simpelt redskab, men tungen skal holdes lige i munden, alt imens ulden forvandles til garn.
Alle kan deltage, da der ikke kræves erfaring eller særlige kundskaber. At spinde garn er ikke svært at lære, men som alt andet godt håndværk, kræver det øvelse før det bliver rigtig godt. På workshoppen prioriterer vi tid til at spinde, så du får en god fornemmelse for håndværket.
Der er dermed både sjov og fordybelse på programmet og resultatet bliver i hver tilfælde unikt, da du får dit eget lille, men helt personligt garnnøgle med hjem. Ud over garnnøglet, får du også en hjemmelavet håndten med hjem og mulighed for at købe uld. Så hvis du skulle blive ramt at den voldsomt smittende spinde kløe, får du efterfølgende muligheden for at spinde løs derhjemme og blive en prof håndtens-chauffør efter workshoppen.
Se mere på Instagram: Rikketon


Køb billet Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning